Racing

NENT Group säkrar rättigheter för F1 i norden

Viaplay blir hemvisten för Formel 1 i Finland, Sverige, Norge, Danmark och Island. Exklusivt treårigt avtal inkluderar samtliga tränings- och kvalsessioner och varje lopp från världens populäraste motorsporttävling.

Foto: Benoit Tessier, Scanpix

Nordic Entertainment Group (NENT Group), Nordens ledande streamingföretag, har förvärvat de exklusiva nordiska medierättigheterna för Formel 1 från 2022 till 2024. Viaplay kommer att fortsätta erbjuda samtliga tränings- och kvalsessioner och varje lopp från världens populäraste motorsporttävling till fansen i Sverige, Norge och Danmark, där NENT Group redan har de exklusiva rättigheterna till Formel 1 till och med säsongen 2021.

NENT Groups nuvarande erbjudande och det nya avtalet inkluderar även Formel 2, Formel 3 och Porsche Supercup-serien. NENT Groups Formel 1-sändingar inkluderar studiosändningar med expertanalyser och lokala kommentatorer. Förutom på Viaplay visas varje lopp direkt på NENT Groups Viasat betal-TV-kanaler, med höjdpunkter på bolagets fri-TV-kanaler. NENT Group och Formel 1 kommer även att erbjuda ytterligare en streamingtjänst till de mest dedikerade Formel 1-fansen.

NENT Groups motorsporträttigheter inkluderar Formel 1, IndyCar, NASCAR, MotoGP och speedway.