Rally

Tuff start på EC Snapphanerallyt

Med 30 grader och strålande sol har lördagsförmiddagen bjudit på en tuff start på EC Snapphanerallyt i Hässleholm, deltävling 2 i Rally-SM 2020. Den emotsedda fighten mellan Mattias Adielsson och PG Andersson i klassen Trimmat 4WD kom av sig tidigt efter att Adielsson fått bryta på andra sträckan med växellådsproblem. PG leder klassen komfortabelt före Stig Andervang på andraplatsen i klassen. Men tvåa i tävlingen totalt är Patrik Flodin, som leder klassen Trimmat 2WD efter en riktigt stark förmiddag.

– Jämför jag min fart för två år sedan så fegar jag nog lite nu, vet inte om det beror på att jag blitt äldre. Det går att köra fortare om vi vill, men det har gått bra och det är en häftig fight, säger Flodin.

Patrik, och hans kartläsare Göran Bergsten, leder klassen före Junior-VM ledaren Tom Kristensson med 12 sekunder. I Otrimmat 2WD har Pontus Lönnström vunnit samtliga tre sträckor och i 4WD Övriga är kampen om ledningen hård mellan Jari Liiten och Kristoffer Karlsson, som har 6,6 sekunder upp till Liiten.

 Foto: Rally-SM