Racing

Flest poäng till Brink Motorsport

Brink Motorsport plockade mest poäng gånger tre i årets andra STCC-deltävling i Fällfors med toppnotering i förar-, team- och juniormästerskapet. Tobias Brink radade upp tre pallplatser under dagens tre race och junioren Hannes Morin säkrade sin första pallplats i STCC-karriären.

Foto: Anders Helgesson

– Tre tuffa race där Tobias och Hannes bjöd på bra underhållning och riktigt bra resultat, säger teamchef Ted Brink. Tobias vänder hem som bästa poängplockare i förarmästerskapet och tog revansch sedan Karlskoga. Hannes fick äntligen utdelning för hans fart med sin första pallplats i STCC och var bäste poängplockare i juniormästerskapet. Härligt!

Det var en intensiv lördag på Skellefteå Drive Center Arena då hela tävlingen avgjordes på en och samma dag. Det ställde höga kvar på hela teamet och Brink Motorsport lyckades bäst av alla på Sveriges längsta och nyaste racingbana som ligger en timme nordväst om Skellefteå.

– Trea, tvåa, tvåa i dagens race är ett riktigt bra resultat, säger Tobias Brink. Vi hade en riktigt snabb racerbil under dagens race och jag njöt av varje varv där ute. Vi var nära vinsten i både andra och tredje racet. Givetvis vill jag vinna varje race jag kör men med detta facit så kan jag inte vara allt annat än nöjd när vi rullar våra 140 mil hem till Skåne.

Hannes som varit ytterst nära en pallplats vid flertalet tillfällen fick äntligen stiga längst upp på STCC-prispodium.

– Jag är så nöjd! Det kunde inte sluta bättre, säger Hannes Morin. Jag är dock lite missnöjd med första racet, men tycker att vi vägde upp det i de andra racen. Hela teamet har levererat och jag känner mig 100 gånger med redo inför Mantorp än vad jag gjorde inför helgen.

Foto: Anders Helgesson