Offroad

Mikaela Åhlin-Kottulinsky kör Extreme-E med Jenson Button

Det blir svenska Mikaela Åhlin-Kottulinsky som ska tävla tillsammans med den förra världsmästaren i Formel 1 Jenson Button och hans JBXE-team.

De senaste åren har Mikaela framgångsrikt tävlat i Scirocco R-Cup Tyskland och i rallycross-disciplinen. Redan 2015 deltog hon i den nyetablerade Audi Sport TT Cup. Hon startade sedan i juniorklassificeringen av ADAC GT Masters 2016 och i Audi Sport Racing Academy 2017, innan hon bytte till Scandinavian Touring Car Championship (STCC) 2018, där Mikaela skrev historia som den första och enda kvinnliga föraren att vinna en tävling i serien.

Som Continentals testförare och varumärkesambassadör har Mikaela har redan spelat en nyckelroll i utvecklingen av CrossContact Extreme E-däck, som samtliga tävlingsfordon är utrustade med. Mikaela är både stolt och glad över att nu även få chansen att medverka i själva huvudtävlingen.

– Det gläder mig verkligen att gå med i JBXE-teamet tillsammans med Jenson Button, det känns som en dröm! Inte bara får jag tävla med en så fantastisk förare, vi båda tror verkligen på seriens plattform. Extreme E är mer än bara motorsport, det är en sport för ändamål som vi kan använda för att visa upp elektriska fordon och motivera människor att ompröva sina åsikter om konsekvenserna av klimatförändringen. Om vi kan göra denna tävlingsserie spännande, innovativ och intressant att följa så kommer viljan att göra både stora och små förändringar att växa – detta till förmån för hela vår värld, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

Det som gör Extreme E så speciellt är tävlingens val av platser nära hotade livsmiljöer. Seriens avsikt här är att öka medvetenheten om klimatförändringar bland både motorsportfans över hela världen, samt bland politiker, lokala myndigheter och befolkning där ambitionen är att uppmuntra till ökade ansträngningar för att begränsa den globala uppvärmningen till 1,5 grader Celsius.

Som grundare och huvudsponsor för tävlingsserien är Continental väldigt glada över att se Mikaela nu ta en plats i startfältet.

– Då Mikaela var inblandad redan i teststadiet fick hon lära sig om däcken och fordonen före alla andra. Hon var riktigt positiv över serien från allra första början och insåg direkt att vi hade startat något som skulle kunna generera en positiv medvetenhet om klimatpåverkan. Och – hon är verkligen en fantastisk tävlingsförare, säger Sandra Roslan, ansvarig för Extreme E-projektet på Continental.