Racing

Gokart-talangen Axel Bengtsson får drömstyrning i STCC

Den unga talangen Axel Bengtsson har säkrat en drömstyrning där han går direkt från gokart till att tävla för mästarteamet CUPRA Dealer Team – PWR Racing i STCC TCR Scandinavia i år.

– Det känns helt fantastiskt få chansen med det bästa teamet i STCC, att direkt kunna sitta i bra material och jobba med väldigt bra människor, säger Axel Bengtsson.

Robert Dahlgren (tv), Axel Bengtsson (th). Foto: PWR Racing/Glenn Lindberg

21-åringen kommer att tävla jämsides regerande mästaren Robert Dahlgren i en av teamets båda CUPRA León Competición-tävlingsbilar.

– Jag tror nog inte man kan ha en bättre teamkamrat än Robert. Vi kompletterar varandra väl, och det finns nog få förare där ute som har den erfarenheten och de framgångar som han har. Vi har kommit väldigt bra överens på de tester vi gjort, och han har hjälpt mig mycket med att komma upp i fart direkt. Så det känns väldigt bra att få köra ihop med Robert, säger Axel Bengtsson.

Axel Bengtsson kommer från kartingen där han de senaste säsongerna tävlat internationellt i KZ2-klassen för Leclerc by Lennox Racing i så väl EM som Italienska WSK-serien.

– Med Axel i teamet fortsätter PWR Racing att lyfta fram nya juniorer. Tillsammans med Robert Dahlgren har vi en mycket stark föraruppställning för att kunna försvara våra båda STCC-titlar i år, säger Marcus Ekström, teamchef för PWR Racing.

I slutet av 2021 var han en av sex juniorer som körde STCC Try Out på Ring Knutstorp, som mynnat ut i möjligheten med PWR Racing.

– Framför allt handlar säsongen om att alltid komma mål och plocka upp så mycket information och data som möjligt för mig själv, och att göra alla grundmoment så bra jag bara kan. Sen att komma upp i bra fart och kunna hjälpa teamet och bidra med så mycket poäng som möjligt i mästerskapet, säger Bengtsson.