Supermoto

Tre unga veteraner representerar Sverige i Supermoto des Nations

Årets Lag-VM i Supermoto körs i Mettet, Belgien den 30–31 juli. Varje lands tre snabbaste förare gör upp om vilket land som är snabbast i världen när det gäller Supermoto. Sveriges Supermoto lag består av tre unga snabba förare som har stor internationell erfarenhet och vana av att köra på snabba tuffa banor med hårt motstånd.

Vår första förare är Hampus Gustafson #146 som är Sveriges i särklass snabbaste supermotoförare han har kört hem flera SM guld och kom 3:a i det mycket hårda tyska mästerskapet i fjol, Hampus kör även VM i Supermoto i år.

Andreföraren i teamet är Thomas Gillisson #415 som redan vid första året efter drygt 10 års frånvaro i Supermoto SM (då han har tävlat i enduro SM) tog ett brons i sin comeback. Thomas går från klarhet till klarhet och blir bara snabbare för varje race, han leder just nu det spanska mästerskapet i sin åldersklass.

Tredjeföraren är den unga veteranen Kevin Fagré #113 som under flera år har kört alla typer av internationella tävlingar i Supermoto och har visat mycket fina resultat i EM och tidigare Lag-VM. Kevin var senast med i Lag-VM 2019 han har varit borta från tävlingsscenen ett tag men han har farten kvar och kommer köra för Sverige i årets Supermoto des Nations.

Årets lag satsar på att slå tidigare resultat från 2020 då man placerade sig som 7:a. Målet är att kriga sig upp i topp 5 bland världens snabbaste förare.