Racing

Lundqvist tog nionde pallplatsen på 12 race

Linus Lundqvist tog sig upp på pallen som trea i söndagens Indy Lights-race på Portland International Raceway, men får vänta med att lyfta den alltjämt hägrande mästerskapspokalen efter att ende kvarvarande titelrivalen Matthew Brabham kört i mål som tvåa.

Foto: Mattias Persson / Motorsport Publication.

Lundqvist kvalade in som fyra till loppet i Oregon, säsongens näst sista deltävling, men tvingades ut brett i första sväng för att undvika kontakt med danske Christian Rasmussen och tappade istället ner till femte plats, bakom Brabham.

Lundqvist installerades sedan som trea när Rasmussen och Danial Frost körde ihop några varv senare.

Ordningen stod sig sedan in i mål, där Benjamin Pedersen kunde fira karriärens första Indy Lights-seger tätt följd av Brabham och Lundqvist.

Resultatet i Portland markerar Lundqvists nionde pallplats på 12 körda race den här säsongen.

– Kul med ännu en pallplats, även om man alltid vill vinna, säger Linus Lundqvist. Vi hade helt enkelt inte fart för mer den här helgen, så det är bara att gratulera min teamkamrat Benjamin till hans första seger! Jag gjorde en bra start men fick Rasmussen på innern i Kurva 1 och tappade tyvärr Brabham istället. Därefter var det ett ganska statiskt race för min del.

Lundqvist leder nu mästerskapet 103 poäng före Brabham inför den avgörande finalen på Laguna Seca i Kalifornien. Ingen annan förare har längre matematiskt någon chans att ta hem titeln.

– Det hade varit kul att säkra titeln här, men ärligt talat spelar det ingen roll, avslutar Linus Lundqvist. Vi vet att vi har en stor ledning och jag ser fram emot att få avsluta säsongen på ett bra sätt, allra helst med en seger, nere på Laguna Seca.

Indy Lights-finalen, där två race kommer att köras, äger rum kommande helg (9-11 september).