Racing

Rosenqvist topp tio trots strategisk miss i Portland

Felix Rosenqvist fick med sig ett topp tio-resultat från helgens Grand Prix of Portland, NTT INDYCAR SERIES-säsongens näst sista deltävling.

Foto: Arrow McLaren SP.

Rosenqvist bar med sig höga förhoppningar in i helgens tävlingar på Portland International Raceway, där han stod på pallen 2019 och dessutom tog sitt bästa resultat för säsongen i fjol.

En solid insats i kvalet placerade Rosenqvist som sexa på gridden inför söndagens race, vilket gav skäl till ytterligare optimism inför start.

Dessvärre visade sig ett beslut att starta loppet på de röda, mjuka däcken – i kombination med en efterföljande tuff stint på den hårda svarta gummiblandningen – slå fel, och Rosenqvist fick nöja sig med tionde plats i mål.

– Ett tufft race för oss, tyvärr, säger Felix Rosenqvist. Jag var en av få som startade på de röda däcken, och vi fick aldrig någon bra utväxling på det eftersom jag fastnade bakom Pato (O’Ward) som var på svarta.

– Sedan gjorde vi vårt största misstag när vi gick för svarta på den andra stinten. Vi hamnade i klorna på dem som hade röda däck då, och rent generellt var vi för långsamma på de svarta däcken i helgen, så vi tappade racet där tyvärr.

Rosenqvist kunde dock glädja sig åt en starkare avslutning på loppet, där han slog sig tillbaka från en position utanför topp 15, och ser nu fram emot den stora finalen på Laguna Seca-banan i Kalifornien redan kommande helg.

– Vi avslutade i alla fall bättre när vi väl var tillbaka på de röda däcken, så det är positivt, avslutar Felix Rosenqvist. På det stora hela är vi dock lite besvikna idag. Tufft race, men som tur är får vi en ny chans igen om bara några dagar. Jag ser verkligen fram emot Laguna Seca och att försöka slåss om en pallplats där istället.

Felix Rosenqvist är nu tia i den sammanlagda mästerskapstabellen.