Racing

Jessica Bäckman i ny bil och nytt team

23–25 september intar ADAC TCR Germany och dess deltagare den tekniska Sachsenring banan i Tyskland. Jessica Bäckman ställer sig denna gång på startlinjen med ett helt nytt team och ny bil, landslagsföraren kommer köra en Audi RS 3 LMS TCR gen 2 bil för det belgiska teamet Comtoyou Racing.

Nytt för detta race är att Jessica Bäckman ställer sig på startlinjen med en helt ny bil, Audi RS 3 LMS TCR gen 2 bil samt för henne ett nytt men erfaret team Comtoyou Racing som även är Audi’s fabriksteam. Jessica har de första fem deltävlingarna tävlat för det tyska teamet ROJA Motorsport, men valde att gå skilda vägar efter Lausitzring tävlingen för drygt en månad sedan. I stället ser landslagsföraren framemot att testa något nytt för dom två återstående tävlingarna i ADAC TCR Germany mästerskapet.

– Efter Lausitzring valde vi att gå skilda vägar med ROJA Motorsport. Jag är nu mycket glad att kunna meddela att jag kommer att köra en Audi för Comtoyou Racing de två återstående tävlingshelgerna i serien. Ska bli mycket spännande men samtidigt en ordentlig utmaning med tanke på begränsade förberedelser, men det är en utmaning jag ser fram emot, säger Jessica Bäckman.

– Jag är mycket glad att välkomna Jessica till vårt team. Sedan några år tillbaka slogs vi mot varandra i TCR Europe, och hon var alltid svår att slå. Det är aldrig lätt att hoppa in i ett mästerskap mitt i säsongen men jag är säker på att med hennes snabbhet och vår kunskap om Audi RS3 LMS TCR gen 2 så kommer vi vara konkurrenskraftiga. Jag ser fram emot helgen, säger Francois Verbist, teamchef för Comtoyou Racing.

Jessica Bäckmans nya Comtoyou Audi.