Racing

CUPRA EKS vann FIA ETCR igen

CUPRA EKS försvarade framgångsrikt sin FIA ETCR märkesmästartitel genom att vinna den helelektriska serien för andra året i rad. Adrien Tambay säkrade förarmästerskapet under sin första säsong. Teamets förare slutade 1-2-3, med fjolårsmästaren Mattias Ekström som tvåa och Tom Blomqvist trea.

– Att vinna FIA ETCR är den första stora titeln för mig, och jag måste rikta ett mycket stort tack till hela CUPRA-familjen för de har gjort ett fantastiskt jobb under hela året, sa Tambay. Jag kunde inte ha drömt om ett bättre 2022 – för jag är inte bara världsmästare för första gången, jag ska snart bli pappa också!

ETCR-försvararen Mattias Ekström kämpade hårt hela vägen, och trots ännu en sensationell prestation i Tyskland slutade han tvåa i slutställningen, bara 47 poäng efter lagkamraten Tambay.

Tom Blomqvist avslutade sin första säsong i den helelektriska ETCR-serien med Pool Fast whitewash – och vann kvarts-, semifinal- och DHL-superfinallopp, och tog hem helgens King of the Weekend med en bättre kvaltid än Tambay och säkrade därmed tredjeplatsen.

CUPRAs förarteam har tagit hem King of the Weekend i fyra av de sex omgångarna – Tambay i Ungern, Ekström i Frankrike och Spanien och Blomqvist i Tyskland – och med minst två av förarna på pallen i alla sex racen.