Rally

Mille Johansson utmanade om seger i Slovenien

Den 17-årige rallytalangen Mille Johansson från Katrineholm tog flera sträcksegrar och var i ledningen av Rally Nova Gorcia med en sträcka kvar att köra, när han och kartläsaren Julia Thulin från SMK Hörby åkte av vägen.

– Jag är inte så frustrerad som jag kanske borde vara, säger Mille efter avåkningen. Överlag är jag nöjd med vår tävling och vi hade riktigt bra tempo hela helgen.

I sin Ford Fiesta Rally4 för teamet IKsport Racing var Mille och Julia i ledning av både bilklassen och i juniormästerskapet efter en stark körning där de var snabbast på flera av sträckorna under både lördagen och söndagen.

– Vi fick en ny bil från M-Sport Polen, som bygger dessa bilarna, och det kändes väldigt bra direkt. Vi hittade tillbaka till den farten vi vet att vi har och visade att vi kan vara med i toppen och kriga, fortsätter Mille.

Tävlingen kördes I nordvästra Slovenien, på gränsen mot Italien, och bjöd på både torrt och blött väder under helgen.

– Vi har presterat på både vått och torrt i helgen, säger Julia Thulin. Vi har inte så mycket erfarenhet av varken asfalt eller regn, men har satt bra tider och tagit sträcksegrar. Oavsett vad som hände så ska vi vara nöjda med vår insats. Det är rally, och saker händer.

Foto: Uroš Modlic / Foto Modlic
Foto: Uroš Modlic / Foto Modlic