Rally

P-G Andersson vann South Swedish Rally

P-G Andersson och Anders Fredriksson kom till start i South Swedish Rally med målsättningen att vinna den andra deltävlingen i årets rally-SM. De lyckades med sin målsättning och vann rallyt med 11,5 sekunder och klättrar upp i SM-tabellen och har nu bara en poäng upp till förstaplatsen.

– Det har varit ett jäkligt kul rally med riktigt högt tempo, säger P-G

Foto: Anders Kristensson

Per-Gunnar ”P-G” Andersson och Anders Fredriksson (båda Årjängs MK), kom rejält revanschsugna till start i South Swedish Rally tillsammans med Team Skåab i teamets Ford Fiesta R5. Målsättningen var att vinna rallyt och avancera upp i SM-tabellen.

De tog ledningen redan på rallyts första sträcka under fredagkvällen och lyckades behålla den ända in över mållinjen idag.

– Jag är väldigt nöjd med helgen. Det har varit ett jäkligt kul rally med riktigt högt tempo och Jonas Åkesson har legat och flåsat oss i nacken hela tiden. Så vi har fått köra med fullt fokus och inte kunnat slappna av överhuvudtaget, säger P-G.

Rallyts sista sträcka var en powerstage där extra SM-poäng delas ut till de fem snabbaste förarna. Där fick P-G och Anders tyvärr problem med bilen och kunde därför inte ta hem sträcksegern.

– Sexhundra meter in på sträckan började en varningslampa lysa rött som varnar om hög temperatur i motorn. Bilen gick ner i säkerhetsläge och vi förlorade farten. Jag fick stampa ner kopplingen gång på gång för att försöka kringgå säkerheten men vi tappade sträcksegern och blev bara femma, säger P-G.

Med segern i tävlingen och en extrapoäng klättrar de upp och lägger sig på tredje plats i SM-tabellen, bara en poäng bakom Patrik Flodin och Fredrik Åhlin som toppar klassen med lika många poäng.

– Rent taktiskt är det väldigt bra att vi inte vann powerstagen. Med färre extrapoäng fick vi ett lite bättre startspår och slipper gå ut som första bil. Så med facit i hand var det här perfekt för oss, avslutar P-G.