Rally

Team Ramudden med tre bilar i Rally-SM 2020

Med en månad kvar till SM-premiären i Rally Vännäs offentliggör nu Team Ramudden att de ställer upp i teammästerskapet 2020 med tre bilar, och gör Team Nybe och EKS sällskap i det nyinstiftade mästerskapet.

– Vi tycker att idén med ett teammästerskap är toppen, och gör nu allt för att vara så förberedda som möjligt, säger Johan Fasth på Ramudden som ansvarar för satsningen.

Precis som förra året kommer Pontus Lönnström ingå i satsningen. Pontus som förra året blev Juniormästare och tog silver i Otrimmat 2WD. Han och kartläsaren Stefan Gustafsson kommer främst satsa på Junior-VM under året, men kombinera det med tävlande i SM för Team Ramudden.

– Pontus Lönnström och Stefan Gustavsson ska parallellt med sitt JWRC-äventyr åka på hemmaplan för att bygga erfarenhet och fart. Ekipaget är ödmjuka inför sitt äventyr men har ambitioner att visa vad de kan, säger Johan och fortsätter.

– Viktor Karlsson och Jonas Magnér är nya in i teamet. De hade en sjukt bra förstasäsong i Trimmat 2WD 2019. Nu laddar duon vidare med en uppdaterad bil och hög målsättning. Det är jättekul för oss i teamet att kunna knyta en så bra förare och människa till oss.

Tredje ekipaget i teamet blir Fredrik Karlander och Victor Svensson som förra året körde de avslutande tävlingarna i Trimmat 2WD med en sjätteplats i East Sweden Rally som bästa resultat. De har nu bytt klass till Otrimmat 2WD och Oliver Solbergs gamla Peugeot 208 R2.

– Grabbarna visade under 2019 att det går att utmana de främsta. Till 2020 hoppas duon kunna hitta ytterligare lite fart och jämnhet, avslutar Fasth.