Dragracing

Olderin tvåa på Kjula

Säsongens första tävling gick av stapeln på Kjula för dragracingföraren Veronica Olderin. Helgen bjöd på bra väder men tyvärr dåligt grepp på banan. Detta ledde i sin tur till att bilen mest ville åka sidledes istället för rakt fram. Vi fick i stort sett ta bort all lustgas för att få bilen ner för hela banan ( 402m). Effekten finns i motorn och reaktionstiderna var bra, men vi kvalade tyvärr in på sämsta tiden.

I elimineringen mötte vi därför den bil som hade bästa kvaltid men denna gång hade vi turen på vår sida. Motståndare tjuvstartade och jag hade is i magen och låg kvar och väntade tills det blev grönt.

Vi tog oss så långt som till finalen men där började de dåliga greppet spöka för oss igen när vi chansade och laddade på med mera gas i en förhoppning om en första placering.

Starten gick och vi kom förbi startgranen, sen bar det av 90 grader åt höger och rakt ut mot publiken. Allting slutade bra, ingen kom till skada och bilen är helt.

Tyvärr slutade vi då på en 2a placering, men är ändå nöjda med slutresultatet med tanke på hur helgen hade börjat.