Racing

Rosenqvist på pallen på gatorna i Detroit

Felix Rosenqvist körde hem sin första pallplats för säsongen i NTT INDYCAR SERIES när han slutade trea i ett händelserikt Chevrolet Detroit Grand Prix på söndagskvällen.

Helgens tävlingar kördes på en helt ny stadsbana i de centrala delarna av Detroit, där Rosenqvist snabbt lyckades anpassa sig till de trånga gatorna runt General Motors huvudkontor (GM Renaissance Center) i ”Motor City”.

Foto: INDYCAR.

Smålänningen startade söndagens race som nia, men avancerade stadigt och spenderade den största delen av det 100 varv långa loppet i topp fem.

Den avgörande omkörningen för pallen kom på det näst sista varvet, då Rosenqvist lyckades passera Arrow McLaren-kollegan Alexander Rossi för tredje plats – och därmed fick beträda INDYCAR-podiet för femte gången i karriären.

– Det känns grymt att äntligen få ta första pallplatsen för säsongen, säger Felix Rosenqvist. Vi har varit nära så många gånger; vi är alltid med där uppe. Det var hårda tag där ute idag, tufft men schysst, och jag är glad att äntligen kunna knyta ihop säcken för teamet och hela gänget på bil #6.

Loppet i Detroit vanns av spanjoren Alex Palou, medan Will Power (Australien) och Rosenqvist såg till att det blev två Chevrolet-bilar på pallen i motortillverkarens stora hemmarace.

– Den nya banan här i Detroit är verkligen en utmaning, fortsätter Felix Rosenqvist. Det är så smalt och så trångt. Det krävs verkligen hundraprocentig koncentration i hundra varv. Det är extremt mentalt krävande. Jag tycker att banan bjöd på riktigt bra racing i slutändan, och det är förstås häftigt att få köra en Chevrolet-bil till pallen rakt utanför huvudkontoret i Chevrolet Detroit Grand Prix.

I och med helgens resultat avancerar Rosenqvist nu in i topp tio i den sammanlagda INDYCAR-tabellen.

Foto: INDYCAR.