Racing

LMRacing, Skararp Motorsport och Hulting Motorsport vinnare

Årets näst sista deltävling i Riksmästerskapet för långloppsracing, Nordic Endurance 1, avgjordes i sensommarsol under söndagen på Kinnekulle Ring i Götene.

När målflaggan föll efter sex timmars racing kunde LMRacing i sin VW Golf TCR ta sin andra seger för säsongen i Klass C, och därmed gå om DK Racing till en andraplats i tabellen. DK Racing öppnade dagen starkast i Klass C, men fick bryta tävlingen när bakaxeln havererade på deras Opel Manta. Team ALT Racing tog målflagg som tvåa i klassen, med Curbs/Fillebaxter på tredjeplatsen.

LMRacing, vinnare Klass C. Foto: Cars in focus

Skararp Motorsport, i en BMW, körde hem årets andra seger i Klass B. Därmed klättrade det Halländska teamet till en tredjeplats i RM-tabellen, sju poäng bakom ledande Fyra 3 Racing.

I Klass A tog Hulting Motorsport i en Renault Clio hem sin första seger för säsongen efter en mycket stark insats på Kinnekulle Ring. Hulting vann före debutanterna Team #77, med Team Gapet på tredjeplats.

– Kinnekulle Ring bjöd på perfekta förutsättningar och ett fantastiskt race, säger Emil Svensson, promotor för NE1. Det är oerhört imponerande att vi inte hade en enda incident eller gulflagga under hela dagen. Det visar på den höga nivån alla team i mästerskapet håller. Nu ser vi fram mot finalen på Mantorp och den spännande uppgörelsen om mästerskapstiteln.

Efter deltävlingen på Kinnekulle Ring är det otroligt jämnt i toppen av mästerskapstabellen, där Fyra 3 Racing från Värnamo fortsatt leder med fyra poäng över nya tvåan LMRacing.

Finalen i Nordic Endurance 1 körs på Mantorp Park i Östergötland den 7 oktober. Då det sämsta resultatet ska räknas bort i mästerskapstabellen är det oerhört jämnt i kampen om vilket team som ska bli Riksmästare i långloppsracing 2023.