Rally

Lönnström kör Junior-VM i rally 2020

Pontus Lönnström kommer att satsa på junior-VM i rally nästa år. Tävlingarna går samtidigt med rally-VM, WRC, men juniorerna tävlar vid färre tillfällen. Förarna i JVM kör identiska bilar, Ford Fiesta R2t, och mekaniker, däck m m lottas ut på de olika förarna inför varje tävling. Allt för att förutsättningarna ska vara så lika som möjligt.

Foto: emotorsport.se

Pontus, som idag tävlar för Nora MK i Team Ramudden, kommer att satsa på JVM i rally under nästa säsong. Det betyder att han endast kommer att tävla i SM när det fungerar inom ramen för de internationella tävlingarna. Pontus, som vann junior-SM för trimmade tvåhjuls-drivna bilar 2018, ligger i år på andra plats i JSM för otrimmade tvåhjuls-drivna bilar inför den sista deltävlingen om drygt en vecka. Co-driver är Stefan Gustavsson, Ludvika MS. De två har redan kört en tävling tillsammans – SM-tävlingen utanför Linköping – och bildar nu ett team för satsningen på junior-VM.

– Jag är jätteglad för att få den här chansen att gå vidare i min utveckling och jag kommer naturligtvis att göra mitt allra bästa tillsammans med Stefan, säger Pontus. Vi har varit i Krakow i Polen och bekantat oss med M-Sport som bygger bilarna inför nästa år, fortsätter han. Jag har förmånen att ha extremt mycket bra folk runt mig och det är jag mycket tacksam för.

– Nu fokuserar jag på sista SM-tävlingen i Karlshamn i slutet på nästa vecka och sedan ställer vi om till att sikta på JVM. Jag ska bland annat träna mer på asfalt redan i år, avslutar Pontus med ett leende.

Förutom JVM-tävlingarna kommer man att köra i olika rallyn i Sverige. Men då blir det med den nuvarande bilen, också det en Ford Fiesta R2t men av förra versionen.

Foto Maximilian Norberg