Racing

Tuff helg för Martin Nelson i Ferrari Challenge i Misano

Det blev en tuff helg för Martin Nelson och Scuderia Autoropa när han gjorde sin comeback efter sjukdom i Ferrari Challenge på Misano-banan i helgen. Men det började ändå bra med en fjärdeplats i det första heatet där Martin pressade mästerskapsledaren Chris Froggatt i kampen om en pallplats.

– Det var en av de roligaste fajterna jag någonsin har haft på racerbanan, säger Martin. Jag gav Froggatt en match men till slut fick jag ge mig och nöja mig med en fjärdeplats. Vi hade bra fart och det kändes väldigt skönt att få vara tillbaka i bilen igen.

Det andra heatet fick dessvärre ett snabbt slut för Martin. Redan på det första varvet blev han påkörd bakifrån, snurrade och tvingades bryta med skador på bilen.

– Jag fick en bra start och passerade två bilar direkt, när vi sedan kom till kurva fyra som är en hårnål missade en bil bakom mig bromspunkten totalt och kraschade in i mig. Bilen fick rätt stora skador och jag var tvungen att bryta racet. Det är bara att bryta ihop och komma igen.

I sammandraget har Martin halkat ned från tredje till femte plats i tabellen.

– Det är inte där vi vill vara men vi har tre tävlingar på oss att rätta till det, säger Martin som alltså tvingades stå över den förra tävlingen på Spa Francorchamps på grund av en operation.

– Det har man inte riktigt råd med i ett mästerskap som det här men kan vi avsluta mästerskapet lika bra som vi inledde det har vi en bra chans att reparera det inställda racet.

Nästa möjlighet för Martin att knappa in på konkurrenterna i mästerskapet är den 20-22 juli då Ferrari Challenge besöker Brno i Tjeckien.