Racing

Tobias Brink segrade på Mantorp

Efter att ha gjort ett felfritt race där han höll sin förstaplacering från start till mål – segrade Tobias Brink med 5 sekunders marginal ner till tvåan.

Jag visste redan från första racet att jag hade väldigt bra fart så när jag kom iväg och höll min placering så var det bara att köra på och öka avståndet neråt till tvåan. Riktigt skönt sätt att avsluta säsongen på och visa vilken kapacitet vi har, säger Tobias Brink.

Finalhelgen på Mantorp Park var minst sagt händelserik – både på banan och utanför banan. Fredagens kvalomgång fick avbrytas i slutet av Q1 efter att ösregnet och vinden kom. Båda förarna hade då bara hunnit sätta ett par tider var som resulterade i att Tobias slutade som P10 och Micke som P14. Det dåliga vädret gjorde att Q2 blev inställt och placeringarna från Q1 blev gällande för lördagens race. Men placeringarna räckte för att enkelt säkra ett guld, samt klättra ett antal placeringar i fältet. Micke Ohlsson som startade som P14 i båda racen nöjde sig klart inte med den platsen utan klättrade snabbt och effektivt framåt under racen och i andra race körde han över mållinjen som P7.

Det är trist att jag inte hann sätta fler tider under Q1 så att startpositionen hade varit bättre, men jag lyckas ändå ta mig långt fram i fältet under racen och visa vad jag och bilen går för under den typen av förutsättning, säger Micke Ohlsson.

Det har varit en väldigt lärorik säsong för oss där vi emellanåt också fått belöning i form av pallplatser och bra kvalresultat som visar att vi är på rätt väg. Teamet är väldigt sammansvetsat och vi har riktigt kul tillsammans vilket gör det kul att se framåt vad 2019 har att erbjuda, kommenterar Ted Brink

Tobias Brink och Micke Ohlsson avslutar STCC 2018 på sjunde, respektive trettonde plats i mästerskapstabellen. Brink Motorsport slutar som femma i teammästerskapet.