Rally

KAK Midnattssolsrallyt 2019 i Örebro som en hyllning till Stig Blomqvist

KAK Midnattssolsrallyt, Sveriges största och ett av Europas finaste historiska rallyn kommer 2019 att köras med Örebro som centralort för hela tävlingsarrangemanget. Tävling kommer att arrangeras som en hyllning till en av världens främsta rallyförare Stig Blomqvist, uppväxt och boende utanför Örebro.

Tävlingens dagsetapper kommer att utgå från Örebro och omfattar Örebro med kringliggande kommuner. Tävlingens datum är, som tidigare meddelats, 10-13 juli 2019 och genomförs i samarbete mellan KAK och lokala motorklubbarna.

Stig Blomqvist, som erövrade världsmästartiteln i rally 1984, säger:

”Det ska bli skoj med Midnattssolsrallyt i Örebrotrakterna. Det var tillsammans med de här motorklubbarna och på de här vägarna som jag började köra rally en gång i tiden. Att få visa upp mina hemtrakter under Midnattssolsrallyt med slottet mitt i Örebro centrum för alla deltagare och gäster är naturligtvis jättekul.”

Att detta blir ett hyllningsevent till en av vår absolut största motorsportsikoner rallyvärldsmästaren Stig Blomqvist från Örebro kommer att göra Midnattssolsrallyt 2019 till något alldeles extra. Örebro kommer att bubbla av historisk motorsport under dessa dagar och många kommer att resa långt för att vara en del av detta.

Vimmerby, Midnattssolsrallyt, 2018-06-27/30 Stig Blomqvist/Robert Jakobsson, SMK Örebro/Kolsva MS, Ford Escort RS 1800. Foto: Thomas Lindberg