Racing

Larsson och Lind vann World Finalen i Super Trofeo Pro-Am

I säsongens allra sista race, så tog den skandinaviska duon med Simon Larsson och Dennis Lind segern i Pro-Am klassen på Italienska Vallelunga utanför Rom i helgen. Segern var välförtjänt och väger tungt, då detta var World Final med alla de snabbaste förarna från alla världens Super Trofeo serier.

Segern kom efter en perfekt körning från både Dennis och Simon, båda var grymt snabba och körde mycket smart över de 50 minuterna som finalheatet varade. Detta var egentligen ett kvitto på hur snabba de båda är och duon är ganska ostoppbara i Pro Am klassen när allt går som det ska.

Race 2 gick på söndagen och var säsongens sista race och de två bästa resultaten från lördagens World Final räknades ihop för att kora världsmästare för Super Trofeo serien i de olika klasserna. I Race 1 gick tyvärr Dennis Lind av efter en sen inbromsning när det var 5 minuter kvar av race 1, i detta läget låg paret på andra plats och Dennis jagade första platsen. Det är små marginaler i racing… 

För Simon väntar nu julledigt och sedan är det Super Trofeo Middle East som gäller i Februari, denna går över två race helger i Dubai och Abu Dhabi. Vi kan nu avslöja att det kommer bli ett helsvenskt par som ska köra bilen, vem Simons team kamrat blir håller vi hemligt ett tag till. 

Säsongen 2018 som gav 6 pallplatser varav 3 heatsegrar på Nurburgring, Spa och Vallelunga.

Den skandinaviska duon Simon Larsson och Dennis Lind.

Foto: Claudio