Racing

Legendsföraren Micke Nyman klar för Memphis Racing i V8TC

Legends Cup-mästaren 2017 Micke Nyman från Garphyttan är klar för V8 Thunder Cars 2019. I år gjorde han ett inhopp i Kanonloppet på Gelleråsen och gjorde succé med en tredjeplats i det första heatet – 2019 kommer Micke Nyman att köra full säsong i V8 Thunder Cars för Memphis Racing.

–Det ska bli extremt roligt och lärorikt, säger Micke. Memphis Racing är ett stort team med bra folk där det finns möjlighet för mig att utvecklas som förare.

Crew Chief, det vill säga ansvarig för Mickes bil blir Joakim Alsin som har stor rutin från V8 Thunder Cars. 2015 skruvade han på Mattias Lindbergs mästarbil i V8 Thunder Cars.

–Joakim har rutin och han har skruvat åt många olika förare vilket betyder att han har lärt sig bilen ordentligt. Det är en skön lirare och jag litar på att han ska kunna hitta rätt inställningar åt mig.

Sedan 2017 då Micke provade på V8 Thunder Cars under klassens officiella hösttest har tanken om att köra i klassen växt för varje dag.

–Jag fick upp ögonen för klassen på det officiella testet och i år såg jag till att få låna en bil för att göra ett inhopp på Gelleråsen. Jag ville få till ett bra resultat för att få in sponsorer till satsningen nästa år.

Och visst gick det bra. En tredjeplats i debuten imponerade och Micke har höga målsättningar för framtiden.

–En plats i topp tre är också mitt mål i mästerskapet, men jag får vara ödmjuk inför uppgiften, det är många bra förare med, säger Micke.

Att kompisen Emil Persson tog hem mästerskapstiteln i år, redan under sin debutsäsong har också inspirerat Micke att ta steget till V8 Thunder Cars.

–Det har det gjort, Emil har alltid varit snäppet före men med Memphis Racing och Jocke hoppas jag kunna komma ifatt och utmana honom nästa år.