Racing

STCC gör comeback i Danmark 2019

STCC är tillbaka i Danmark för första gången på sju år då deltävling sex av säsongen 2019 kommer att köras på FDM Jyllandsringen den 7-8 september – en anläggning som nyligen genomgått stora uppgraderingar.

–Danmark är tillsammans med Sverige det starkaste landet i Skandinavien vad gäller nationell racing och att återvända dit är helrätt för utvecklingen av STCC som skandinaviskt mästerskap, säger Karin Bååth, COO för STCC AB.

Deltävlingen, som går under namnet Jyllands Grand Prix, blir första gången någonsin en renodlad TCR-tävling körs i Danmark och arrangören Peter Elgaard menar att intresset bland danska förare och team är stort.

–Vi är oerhört glada över att ha tillbaka STCC på FDM Jyllandsringen och vi tror starkt på TCR-konceptet som ökar kraftigt världen runt med STCC som ett lysande exempel. Vi har flertalet danska team som redan äger TCR-bilar och som vi räknar med kommer att köra STCC-tävlingen hos oss, säger Peter Elgaard, arrangör av Jyllands Grand Prix.

Jyllands Grand Prix-helgen kommer förutom STCC även att innehålla DTC, Formel 4, DS3 Cup och flertalet andra support och historiska klasser.