Racing

Fredricsson nysatsar med hög målsättning i Porsche Carrera Cup Scandinavia

2017 kom första pallplatsen. I fjol första segern.
Nu vill Pontus Fredricsson ta nästa steg i Porsche Carrera Cup Scandinavia.
Fjolårets tabellfyra byter team och siktar på att för första gången slå sig in bland de tre främsta i mästerskapet.
– Jag tror den här förändringen är det bästa för mig och min utveckling och jag ser verkligen fram emot säsongen, säger 21-åringen från Huddinge.

Foto: Micke Fransson/teambild.se

Pontus Fredricsson står på tröskeln till sin fjärde säsong i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Sedan premiäråret 2016 har han stadigt förbättrat sig. Elfte man första säsongen, sexa andra och fyra i fjol. Nu hoppas han nå hela vägen till mästerskapspallen.
För att ta det steget har Pontus och hans pappa Peter bestämt att satsningen 2019 inte ska ske i familjeteamet Tornfrakt Racing. Pontus kommer att köra för Fragus Motorsport som han representerade redan 2017. Då drev Tornfrakt Racing bilen mellan racen, nu ska Fragus Motorsport ansvara för den på heltid.
– Att köra för Fragus igen blir en nytändning och innebär bland annat att jag får jobba vidare med ingenjören Andreas Douhan, som jag inledde ett samarbete med redan i fjol, och med min kompis Robin Hansson, säger Pontus.

Med sig in i den nya säsongen tar Pontus ett riktigt bra 2018. Förutom segern på Nürburgring i Tyskland nådde han ytterligare tre pallplatser. I de tolv race han fullföljde var han bland de fem främsta i elva!
– Framgången i fjol var viktig, den stärkte min självkänsla och självförtroende. Nu vet jag att jag kan, att det går och det känns riktigt bra, säger han.
Pontus kvalresultat var däremot inte lika bra som hans racefacit.
– Nej, kval är min svaga sida och det jag kommer att jobba mest med att förbättra i år. Man vill ju alltid går för seger i racen, men då gäller det också att starta långt fram. I den hårda konkurrens som är i Carrera Cup är det svårt att ta sig fram från en position längre bak i fältet.

I Fragus Motorsport får Pontus Fredricsson alltså jämngamle kompisen Robin Hansson som teamkollega igen. Hansson gör comeback i mästerskapet efter ett års uppehåll och göteborgaren räknas, precis som Pontus, till en av mästerskapets absoluta toppförare.

Hansson nåde stora raceframgångar i Porsche Carrera Cup Scandinavia 2015, 2016 och 2017, men precis som Pontus är hans främsta placering i mästerskapet en fjärdeplats från 2017. Räkna därför med att det är två riktigt pallsugna unga förare Fragus Motorsport kommer till start med.
– Det kan du lita på. Självklart kommer det att uppstå en konkurrenssituation mellan oss, men vi får väl göra upp på banan. Det blir spännande och mycket action. Robin är inte den som ger sig, säger Pontus, skrattar och tillägger:
– Även om vi är rivaler får vi självklart försöka hjälpa varandra.
Konkurrenterna är förvarnade.