Rallycross

Tierp Arena bygger vidare!

Tierp Arena fortsätter att utveckla konceptet Rallycross och kommer under 2019 att genomföra en rad förbättringar för både deltagare och besökare med målet att skapa en Rallycrossbana i världsklass.

-Vi har dragit intressanta lärdomar av premiärtävlingen och åtgärder genomförs nu för att ge banan bättre hållbarhet och ökad säkerhet för förarna, säger Urban Axelsson platschef på Tierp Arena. För att ge banan en skarpare siluett kommer dekorativa staket och annan utsmyckning upprättas, vilket också bidrar till säkrare körning och ett mer estetiskt uttryck. Till vår hjälp har vi en grupp erfarna personer bestående av Christer Jönsson, Christer Dalmans, Joel Kristoffersson, Anders Hedström, Kjell Pettersson, Björn Lundberg och Anders Westlund.

Till vår stora glädje visade sig vår camping vara mycket populär 2018. Vi bygger även ut elkapaciteten och upprättar dessutom en VIP-camping i anslutning till depån.

Vi kommer i år att använda en storbilds-TV för att täcka hela banan för dem som sitter på läktaren mot depån. Ljudanläggningen kommer att byggas om och anpassas för Rallycross.

Vi ser också över möjligheten att erbjuda fler platser närmare starten. Marknadsgatan och depån kommer att byggas ihop tätare för att göra området mer lättillgängligt och överskådligt för såväl publik som utställare.

I år utökar vi även utbudet av mat, och vi erbjuder viss försäljning av alkohol. Under lördagen bjuder också en trubadur på underhållning.

Ett nytt kafé samt 20-tal nya toaletter blir också ett välkommet tillskott till säsongen.

Hundar är fortsatt tillåtna på arenans område men får tyvärr ej tas med in på restaurangområdet eller läktarna.