Crosskart

Erik Andersson bäste svensk i RallyX Nordic

Erik Andersson slutade fyra och var bäste svensk när den tredje deltävlingen av RallyX Nordic kördes på Tierps Arena under lördagen. Söndagen blev tuffare då ett elfel stoppade honom i semifinalen.

Foto: Jakub Nitka

– Årets första final och min första finalkörning på två år. Det här resultatet är mitt personbästa i crosscar, så jag är verkligen nöjd, säger Erik.

I helgen kördes deltävling tre och fyra i det nordiska crosscarmästerskapet RallyX Nordic och 18-årige Erik Andersson från Karlstad höll upp tempot rejält under lördagens tredje deltävling. Från sista led i semifinalen var han snabb i starten och la sig tvåa. Han behöll andraplatsen och var därmed klar för årets första final.

– Vi började lite långsamt med 21a tid i Q1. Vi jobbade på och fick starta på en femteplats i vår semifinal. Där fick jag en bra start och körde upp mig till en andraplats och höll den i mål, säger Erik.

Han kvalade därmed in i sista spår i finalen där han än en gång körde upp sig och slutade på fjärdeplats.

– Årets första final och min första finalkörning på två år. Det här resultatet är mtt personbästa i crosscar, så jag är verkligen nöjd, säger Erik.

Under söndagen kördes den fjärde deltävlingen som blev tyngre för Eriks del. Han startade i sista spår i semifinalen, där han tyvärr tvingades bryta.

– Runda fyra gick tungt då vi saknade fart och jag gjorde lite för många misstag. I min semifinal startade jag i sjättespår men det var omöjligt att ta sig förbi i första böj. Och på tredje varvet satte ett elfel stopp för vidare körning, säger Erik.

Han tvingades bryta och slutade på artonde plats.

Foto: Jakub Nitka