Rallycross

Ken Block kommer till Bilsport Performance & Custom Motor Show

Under påskhelgen får Bilsport Performance & Custom Motor Show besök av superstjärnan i motorkretsar Ken Block.

Den 51-årige amerikanaren är känd för sina spektakulära gymkhana-filmer, där han uppvisar en bilkontroll och ett showmanship på högsta nivå. Han är dessutom rally- och rallycrossförare på VM-nivå, och det var intresset för rally som ledde till att han blev känd världen över.

– Jag har varit ett stort rallyfan ända sedan jag var liten grabb och följde tävlingarna på tv. De traditionella motorsporterna i USA, som Nascar och dragracing, intresserade aldrig mig, men rally älskade jag, säger Ken Block.

Ken Blocks stora kändisskap kommer däremot från serien med gymkhana-filmer, som hittills har visats över 550 miljoner gånger.

Under långfredagen och påskafton besöker han Bilsport Performance & Custom Motor Show på Elmia i Jönköping. I Sonax monter kommer han skriva autografer och dessutom intervjuas han på scenen.

– Fantastiskt kul att vi nu äntligen får till detta tillsammans med Sonax, säger Daniel Lindstedt projektledare för showen. Ken Block är ett namn vi jobbat med ett par år och tack vare Sonax samarbete med honom kan det äntligen realiseras.