Racing

Alfred Nilsson klar för Lestrup racing i Swedish GT

Alfred Nilsson tillsammans med Lestrup Racing Team kommer till start med BMW M4 GT4 i Swedish GT. I ett samarbete med BMW-återförsäljaren M Bilar Group utökas GT-programmet med ytterligare en bil.

Den nya bilen ska köras av Alfred Nilsson i par med M Bilar Group ägare Joakim Walde. Fredrik Lestrup är glad över att teamet i år driver två bilar i GT4 Scandinavia.

– Det känns väldigt bra att vi kan komplettera samarbetet med Förenade Bil och med M Bilar Group också, säger Fredrik på Lestrup racing. Det är en väldigt stor fördel att ha två bilar i teamet vilket gör att vi snabbare kan hitta rätt med båda BMW-bilarna. För Alfred väntar stora omställningar men vi ska göra allt vi kan för att Alfred snabbt ska känna sig hemma i bilen och teamet. Efter vad jag såg på försäsongstesten på Gelleråsen så är det inget tvivel om att Alfred kommer hitta rätt snabbt, det såg väldigt bra ut redan från början!

För Alfred Nilsson väntar ett stort steg efter att han ifjol tog klivet från kartingen till formelbilar och nu tar ett minst lika stort kliv från formelbilar till GT-bil.

– Det blir en stor omställning i år igen, konstaterar Alfred. Förberedelserna är väldigt viktiga, det var något jag lärde mig ifjol och det blir minst lika viktigt i år. Det ska bli väldigt kul och jag ser fram emot detta väldigt mycket! Redan på första testen som gjordes i fredags så känns det som jag hittat rätt, det är bara det sista detaljerna som jag behöver jobba med! Jag fick en bra känsla med bilen och teamet direkt, jag vill även tacka alla som gör detta möjligt för mig. Vi kommer att ha en ingenjör från BMW Motorsport med oss på varje race som rapporterar processen direkt till BMW Motorsport i Tyskland. Det ger mig chansen att verkligen visa vad jag går för samt att även jobba för ett utökat samarbete med BMW Motorsport i framtiden vilket är ett av mina mål.

Säsongsstarten i GT4 Scandinavia sker 3-4 maj på Ring Knutstorp.