Racing

Hyundai juniorsatsar på racingsyskonen Bäckman

Hyundai Motorsport Customer Racing Junior Driver initiative främjar unga, lovande racingförare och har inför den första säsongen valt ut Andreas och Jessica Bäckman i teamet.

Jessica och Andreas Bäckman.

– Med tanke på att vi hittills bara har tävlat en säsong i TCR – och i bilracing överhuvudtaget – känns det väldigt ärofyllt att Hyundai Motorsport vill satsa på oss, säger Andreas Bäckman.

Hyundai Motorsport GmbH grundades 2012 och utvecklar Hyundais globala motorsportaktiviteter. Nu lanserar man den stora juniorsatsningen: Hyundai Motorsport Customer Racing Junior Driver initiative, ett initiativ som främjar utvalda, lovande racingstjärnor. Programmet inkluderar coachning av Hyundais främsta experter, med utvecklande träning och professionell mediahantering, och för satsningens första år har fem unga racingförare utsetts – däribland Andreas och Jessica Bäckman.

– För satsningens första säsong har vi valt ut extremt talangfulla racingförare och jag ser fram emot att få coacha dem. Varje förare har vinnarpotential och med vårt stöd är jag säker på att ett resultatrikt 2019 väntar, där förarna fortsätter att utvecklas – och på sikt kan vi vänta oss segrar i FIA WTCR (världscupen), säger Andrea Adamo, teamledare Hyundai Motorsport.

Racingsyskon med segervittring

Under 2019 års säsong kommer Andreas och Jessica Bäckman att köra varsin Hyundai i30 N TCR i den europeiska serien TCR Europe, där de spås fortsätta klättra lika framgångsrikt som deras historia förtäljer. Andreas lyckades under 2018 med bedriften att nå en tredjeplats i TCR UK-mästerskapet med en racingseger på Croft, Leicestershire, och Jessica blev fyra totalt – och därmed den första kvinnan i UK och den andra kvinnan genom tiderna att nå pallen i ett TCR-mästerskap.

– Det känns jättespännande att ha blivit utvald att få vara med i Hyundai Motorsports juniorsatsning av unga förare. Med tanke på att vi hittills bara har tävlat en säsong i TCR – och i bilracing överhuvudtaget – känns det väldigt ärofyllt att Hyundai Motorsport vill satsa på oss, säger Andreas Bäckman.

– Det ger oss dessutom bästa möjliga förutsättningar att utvecklas som förare och så småningom nå vårt mål: att köra WTCR, säger Jessica Bäckman.