Racing

Jimmy Eriksson vänder mardrömsstart till säsongsbästa

Jimmy Eriksson och tillfällige teamkamraten Lucas Auer körde in på poängplats i båda helgens race för ADAC GT Masters på Red Bull Ring i Österrike – trots en minst sagt problematisk inledning.

Foto: ADAC Motorsport.

Säsongens tredje deltävling fick en riktig mardrömsstart för den svensk-österrikiska duon, som spenderade en stor del av torsdagens test och fredagens fria träning i depån under två mödosamma dagar där Zakspeed-teamets Mercedes-AMG GT3 drabbades av återkommande tekniska problem.

Bekymren innebar att Eriksson och Auer – som tillfälligt ersatte den ordinarie föraren Jeroen Bleekemolen i bil #21 den här helgen – gick in i resten av tävlingen rejält på bakfoten.

Trots den allt annat än smärtfria uppbyggnaden lyckades Eriksson/Auer dock leverera två under omständigheterna mycket starka race. I det första heatet på lördagen slog man sig inte bara in på poängplats i det 30 bilar stora startfältet; en åttondeplats i mål markerade rent av Zakspeed-teamets bästa resultat så här långt under 2019. Dessutom flaggades Eriksson/Auer av som loppets bäst placerade Mercedes-ekipage (totalt kommer fem Mercedes-AMG GT3 till start i ADAC GT Masters den här säsongen).

I söndagens Race 2 gjorde man sedan en liknande insats på sin väg mot 11:e plats, denna gång som näst bästa Mercedes-duo, i resultatlistan.

Topp 15 belönas med poäng i ADAC GT Masters.

– Med tanke på hur det såg ut under torsdagen och fredagen får vi nog vara väldigt nöjda med det här resultatet, säger Jimmy Eriksson. Vi körde nästan ingenting på två dagar – jag personligen körde fem varv – och vi hade stora problem med bilen. Vi visste att det skulle vara i princip omöjligt att göra något spektakulärt i kvalet efter den uppladdningen, men däremot kom vi in i en väldigt bra racerytm. Jag trodde ärligt talat inte att vi skulle nå så pass högt upp i resultatlistan som vi gjorde, och till och med bli bästa Mercedes i Race 1. Det visar ändå vilken potential som finns i vårt paket.

ADAC GT Masters äntrar nu ett långt sommaruppehåll, där nästa deltävling inte körs förrän den 9-11 augusti på Zandvoort-banan i Nederländerna.

Jimmy Eriksson ligger på 15:e plats totalt i ADAC GT Masters när tre av sju tävlingshelger är avverkade.