Racing

Joel Eriksson DTM-sexa efter omkörning på sista varvet

Joel Eriksson gjorde ett starkt DTM-race för BMW på Misano-banan i Italien på söndagen – på samma plats där han tog karriärens första seger för ett år sedan – och kunde till slut korsa mållinjen som sexa efter en vågad omkörning på det allra sista varvet.

Foto: BMW Motorsport & DTM.

Eriksson utkämpade en hård kamp med den sydafrikanske Audi-föraren Jonathan Aberdein under stora delar av söndagens race, där Audi-bilarna visade sig ha ett övertag, men avgjorde till slut duellen till sin fördel när han i en avancerad manöver rundade Aberdein på yttern med bara ett halvt varv kvar att köra.

Omkörningen tog Eriksson upp på sjätte plats, i ett lopp som han avslutade som näst bästa icke-Audi efter BMW-kollegan Philipp Eng (som slutade tvåa).

Eriksson avancerar därmed till nionde plats i den sammanlagda DTM-tabellen efter tre körda deltävlingar – trots att han tvingades bryta lördagens inledande race i Italien med tekniska problem redan på det andra varvet.

– Jag tycker att vi gjorde ett bra race idag, säger Joel Eriksson. Vi hade lite problem med däcken som inte riktigt höll som vi ville, men jag gjorde vad jag kunde och mot slutet blev det lite bättre. Det var väldigt skönt att komma förbi Aberdein på sista varvet – det är viktiga poäng både för mig och teamet. Tråkigt att behöva bryta Race 1 förstås, men på det stora hela har det sett bra ut rent fartmässigt den här helgen. Jag ser fram emot nästa race.

DTM-säsongen går nu in i ett sommaruppehåll. Nästa tävling är det traditionsenliga stadsloppet på Norisring-banan i Nürnberg den 5-7 juli.