Rally

Kristoffersson räknar med ny dunderduell

Det blev en formidabel fartduell i South Swedish Rally mellan Johan Kristoffersson och Patrik Flodin. När SM rullar vidare med tredje deltävlingen, Gästabudstrofén i Nyköping, kommande helg kan rallyentusiasterna räkna med en fortsättning.

− Hoppas det! Förhoppningsvis kan vi hänga med i tempot igen och dessutom lite längre den här gången, säger Johan Kristoffersson, som fick bryta Sydsvenska i ledning, efter närkontakt med en sten.
− Det är tur att det är tävling så snart igen, konstaterar en revanschsugen Kristoffersson.

Volkswagen Dealerteam BAUHAUS-chefen Tommy Kristoffersson följde dramat i Älmhult med hjärtat i halsgropen. Det var ingen tvekan om att Flodin och Kristoffersson junior testade varandras gränser.
− Det finns en del bildbevis som pekar på att det drevs upp ett tempo som var på toppen av deras kapacitet, säger Tommy, som tror att teamet har lyckats med en del utvecklingsarbete inför Nyköping.
− Det finns vissa saker som kan förbättras. Dessutom innebär varje tävlingsmeter erfarenhet och mer rutin för Johan, så jag är optimistisk.

Tommy räknar förstås också med en hård kamp mellan de två nämnda profilerna, men utesluter inte att flera kan lägga sig i striden.
− Vi såg ju senast att även Martin Berglund höjde tempot på slutet.

Årets tuffa strider i SM, inte bara i R5-klassen, har ökat intresset för årets mästerskap och rallycrossvärldsmästare Kristoffersson trivs i sin nya tävlingsmiljö.
− Det är kul, riktigt bra drag runt SM!

Johan har nu siktet på sitt blott tredje grusrally – och funderar på balansen mellan hög fart och marginaler.
− Det kommer inte att bli lätt, men jag hoppas vi kan dra en del lärdomar av förra tävlingen. Klart man vill vinna, men för mig är det viktigt att få poäng nu också eftersom jag redan har använt mig av min joker, säger Johan och tänker på att det är fem av sex tävlingar som räknas i sammandraget.

Ett digert program väntar när Gästabudstrofén gör comeback i SM-programmet efter 32 års frånvaro. Tolv specialsträckor ska klaras av från fredag kväll till lördag kväll, men Johan Kristoffersson påpekar att det börjar tidigare än så för honom och co-drivern Stig Rune Skjaermoen.
− Det gäller att göra en lika bra recce igen, säger värmlänningen som var först ut i spåret på South Swedish Rally.
− Men nu är vi trea på vägen istället. Ärligt så vet jag inte hur stor skillnad det kommer att göra.

För Volkswagen Dealerteam BAUHAUS innebär tävlingshelgen en rejäl utmaning. För första gången är engagemanget delat på tre olika arenor, förutom rally-SM även rallycross-EM med Sondre Evjen i Hell och rally-VM på Sardinien, där Ole Christian Veiby rattar teamets andra Volkswagen Polo GTI R5.
− Det ska fungera, tack vare väldigt kompetenta medarbetare, säger Tommy Kristoffersson, som själv behövs bäst på rallycross-EM.