Racing

Från Ungern till Österrike – tävlingsdags igen för Linus Lundqvist

Knappt har motorerna tystnat över Hungaroring innan Euroformula Open-dånet istället tonsätter de österrikiska bergen i sann Sound of Music-anda. Bara några dagar efter målgång i Budapest står nästa deltävling för dörren, när Linus Lundqvist och hans konkurrenter i helgen tar plats på vykortsvackra Red Bull Ring för ännu en fartfylld sammandrabbning.

Foto: Mattias Persson / Motorsport Publication

Lundqvist beger sig till den österrikiska Grand Prix-banan – där Formel 1-cirkusen var på besök för bara några veckor sedan – med två färska topp fem-placeringar i bagaget från Hungaroring, och fortsätter att jaga en lika hägrande som förhoppningsvis alltmer nära förestående första pallplats i det konkurrenskraftiga Euroformula Open-mästerskapet.

– Målsättningen i helgen är densamma som jag haft ett tag nu; det är pallen jag vill åt, säger Linus Lundqvist. Jag tycker inte att det finns någon anledning att revidera det målet, för det känns definitivt inom räckhåll. Jag vet att vi har potentialen att lyckas om vi bara kan pussla ihop både kval och race på samma gång. Vi har varit lite för ojämna så här långt, men bilen kändes generellt bra i Budapest förra helgen och vi fortsätter att jobba så hårt vi bara kan för att pressa de allra snabbaste.

Foto: Mattias Persson / Motorsport Publication

Red Bull Ring blir, liksom de flesta andra banor den här säsongen, en ny bekantskap i tävlingssammanhang för Linus Lundqvist (som dock testade på anläggningen under försäsongen). Den 4.318 km långa slingan löper som en berg- och dalbana genom en häpnadsväckande alpmiljö utanför byn Spielberg, pittoreskt inramad av ett av motorvärldens absolut vackraste landskap.

Banan bjuder på en bred palett av utmaningar, där tre långa rakor samsas med ett par tighta hårnålar och ett svepande, snabbt kurvparti i den avslutande tredje sektorn.

–  Jag gillar verkligen Red Bull Ring, och jag tror att de flesta förare gör detsamma, fortsätter Linus Lundqvist. Till att börja med är miljön otroligt vacker. När vi testade där inför säsongen kom jag på mig själv med att åka och njuta av omgivningen på ett av mina varv tillbaka till depån, och det händer inte ofta! Dessutom är layouten väldigt intressant och utmanande. Det går att köra om, till skillnad från Hungaroring senast, men kvalet är ändå alltid viktigt. Vi kommer att fokusera extra mycket på just den biten i helgen och förhoppningsvis kan vi få med oss ett bra resultat.

Helgens tävlingar följer det sedvanliga mönstret i Euroformula Open, med fri träning på fredag följt av kval respektive race på både lördag och söndag.

Foto: Mattias Persson / Motorsport Publication