Rally

Dags för YRC-Sprinten

Vallentuna MKs årliga deltävling i Östra Öppna Sprintcupen i Rally genomförs i år i Vallentunas mera centrala delar. Hela 80 tävlande står på startlinjen.

Fjolårssegrare i 2 WD, Tommy Högström.

I ungdomsklassen är det bara två anmälda varav det bara är Max Hellenberg som tagit poäng tidigare och får vara favorit.

Nästa klass ut är grp E där hela tättrion är med och utmanar Fredrik Wistedt som leder cupen. I App-K är tätduon anmälda, och det återstår att se om Krister Wennman kan utmana Dick Larsson som har en komfortabel ledning i cupen.

Tättrion i den fyrhjulsdrivna klassen anförs av Martin Holmberg som leder, men utmanas av Kjell Sandberg och Nils Jensén, men även Johan Wesslén kan vilja ha ett ord med i leken om penningpriserna till snabbaste fyrhjulsdrivna ekipage.

Klassen tvåhjulsdrivet har samlat flest deltagare. Täten anförs av Niklas Karlsson, som leder klassen men ställer upp med lånad bil eftersom den ordinarie behöver lite omsorg efter senaste tävlingen. Både Jonas Björnvad och Pontus Westman utmanar om cupsegern. Men även Tomas Lången Pettersson Martin Lindberg och fjolårssegraren Tommy Högström utmanar om delsegern. Intressant blir även att se hur C-föraren Kalle Gustavsson matchar DM-vinsten i senaste tävlingen och det är troligen i den här klassen, som den snabbaste tvåhjulsdrivna ekipage återfinns.

I grupp F är hela täten med och leds av Roger Andersson som leder cupen, men utmanas av Anton Haanpää och Kent Nilsson.

Första start är kl. 11.00 med mastervarv kl. 10.00, prisutdelning planerad till cirka kl. 16.00. Karta för att hitta till tävlingen kommer att finnas på vallentunamk.se från lördag morgon, även pilning till publikparkering från UpplandsVäsby respektive Vallentuna kommer att ske.

Fjolårssegrare i 4 WD, Stig Andervang.