EnduroMotocrossRoadracingSpeedwaySupermotoTrial

Ny motorfest till Elmia

Nästa år får mc-sporten en helt ny arena och mötesplats. Helgen 18 – 20 september 2020 står Elmia i Jönköping värd för premiären av MC Sport Expo – en festival för de tuffaste åkarna och de häftigaste hojarna.

MC Sport Expo är en motorfest för alla som tävlar och tränar på motorcykel, en racefest för en grupp som tidigare saknat ett eget forum. Arrangören, Lifestyle Events, lovar att bjuda på en helg utan motstycke.

– De vanliga eventen och mässorna passar oftast inte mc-sportutövarna som har egen tidsram och en kalender som måste följas. Det är därför efterfrågan har varit stor på denna typ av evenemang, säger Peter Näsman, Lifestyle Events.

Provkörningsbana utomhus

Festivalen bjuder på en stor utställning av fordon och tillbehör varvat med scener, uppvisningar, prisutdelningar, workshops, provkörningar och mycket mer.

Besökarna bjuds på en unik möjlighet att testa nya hojar på en provkörningsbana som byggs upp på Elmias utomhusområde och det blir stunts och uppvisningar både inomhus och utomhus. Workshops med sikte på att bli en bättre förare och få ett bättre tävlingsteam finns också med bland aktiviteterna under den fartfyllda helgen.

MC Sport Expo arrangeras i samarbete med Svemo, Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet, som är medlem i Riksidrottsförbundet, RF. Svemo samlar alla som vill träna och tävla med motorcykel och snöskoter – speedway, motocross, enduro, isracing m.m. – och bjuder in alla sina klubbar och grenar att närvara.

www.mcsportexpo.se