Racing

Fin säsongsavslutning av Mattias Andersson

TCR-säsongen kunde knappast få en bättre avslutning för Mattias Andersson och Honda. Under finalhelgen på hemmabanan i Mantorp kunde Linköpingsföraren kliva upp överst på prispallen för andra gången i år.

TCR Scandinavia – Mantorp

Mattias Andersson gjorde sin bästa tävlingshelg för hela året under TCR-finalen på Mantorp Park med en seger och en andraplats.

Andersson inledde med att vara allra snabbast i första kvalet. I andra kvalracet låg han länge tvåa. Alla toppförarna kom in för att lägga på en omgång nya däck för att om möjligt putsa tiden ytterligare. Den ende som lyckades köra snabbare var Tobias Brink, som tog sin första pole i år.

Det innebar att Mattias Andersson fick starta i tredje startrutan. Sin vana trogen gjorde han en mycket bra start och var direkt uppe på andra plats. Andersson jagade länge ledande Tobias Brink, men hittade ingen möjlighet att köra om. Istället låg han och bidade sin tid för att i den allra sista kurvan på sista varvet attackera, köra förbi och vinna racet. Segern var den andra för Mattias Andersson och Honda i år.

TCR Scandinavia – Mantorp