Rally

Tidemand i ledning i Mexiko

Rally Mexico fick en flygande start för Pontus Tidemand. Efter den första långa tävlingsdagen leder han WRC 2-klassen och är snabbast av alla R5-bilarna.

12 av Rally Mexicos 24 sträckor är avklarade och Pontus Tidemand och co-drivern Patrik Barth har briljerat från start. Redan på de inledande publiksträckorna på Guanajuatos gator greppade de WRC 2-ledningen med en tydlig plan för helgen.

Foto: Honza Fronek

– Vi bestämde oss för att köra de första två sträckorna på hårda däck för att spara på de mjuka till resten av helgen. Men vi fick till en bra start, berättar Pontus.

På fredagen gick han från klarhet till klarhet när han fortsatte att vara snabbast i klassen och dessutom dra ifrån och öka tidsglappet bakom sig.

– Vi tappade cirka 30-40 sekunder på morgonens första sträcka när vi kom ikapp Ole Christian (Veiby) som hade problem, men vi gjorde vad vi kunde för att hämta tillbaka så mycket tid vi kunde så snabbt som möjligt, säger Pontus.

De tappade aldrig någon placering utan fortsatte att dra ifrån och när dagen knöts ihop har de inte bara varit snabbast i klassen på samtliga sträckor så här långt i tävlingen, utan är även totalsnabbast bland R5-bilarna.

– Det har varit en riktigt bra dag för oss. Bilen funkar helt perfekt och vi har kört hårt, men på rätt sida om gränsen. Vi har ett försprång på 51 sekunder och det känns bra, men allt kan hända här i Mexiko och rallyt är långt så vi får fortsätta att vara smarta imorgon också, summerar Pontus.

Förutom klassledningen ligger Pontus även så högt som sjua totalt i tävlingen.