Racing

Lundqvist i karantän i Mexiko

Linus Lundqvist har försatt sig i frivillig karantän i Mexico City för att kunna köra premiären i Formula Regional Americas.

Foto: Mattias Persson / Motorsport Publication & Global Racing Group.

– De nuvarande inresereglerna i USA kräver kort sammanfattat att man inte vistats i något Schengenland under minst två veckor före ankomst, förklarar Lundqvist. Vi tittade på alla möjliga alternativ, men till slut stod det klart att jag helt enkelt var tvungen att resa ut ur Europa för att ha en chans att komma till start i första racet. Vi har hittat en säker och isolerad plats för mig här i Mexiko och det är här jag kommer att träna och förbereda mig inför premiären.

Lundqvist, som är helt frisk och som också genomgått en rad fysiska tester inför avfärden till Mexiko, hoppas kunna ansluta till sitt team i USA ungefär en vecka innan första FR Americas-racet på Mid-Ohio Sports Car Course den den 26-28 juni.