CrosskartRallycross

JC Raceteknik till Höljes med sex förare

Det svenska teamet JC Raceteknik kommer till start med tre Supercar-förare, en förare i Supercar Lites och två juniorer i Crosscar och Crosscar Junior.

– Det har varit ett tag sedan sist och vi har länge varit redo att komma tillbaka med bilarna, säger teamchef Joel Christoffersson.

JC Raceteknik har under våren släppt nyheten att de, under namnet KYB Team JC, kommer till start som tvåbilsteam i VM med förarna Robin Larsson och Janis Baumanis. Det har även blivit klart att norske talangen Ben-Philip Gundersen debuterar i Supercar, sida vid sida i EM med teamets Enzo Ide. Nu är det även klart att teamet, som är stationerat i värmländska Kil, kommer till start i alla fyra klasser under RallyX Nordic i Höljes.

Första helgen i juli är The Magic Weekend för rallycrossentusiaster, då VM går av stapeln i värmländska Höljes. Men i år har de rådande omständigheterna gjort att VM-deltävlingen skjutits fram. Därför kommer istället RallyX Nordic köra två deltävlingar 2-5 juli, inför tomma läktare men där publiken istället får följa hela tävlingen online. Där representeras JC Raceteknik av hela sex förare.

I Höljes kommer tre av teamets Audi S1 EKS Supercars köras av Mats Öhman, Enzo Ide och Ben-Philip Gundersen. Öhman har en lång rallycrosskarriär i bagaget, medan Ide under förra säsongen sadlade om från racing till rallycross. För Gundersen, som tidigare tävlat framgångsrikt i Supercar Lites och även vunnit EM i klassen Touringcar, blir det första tävlingen i en Supercar.

Teamet kommer också till start med tre värmlänningar. SM-medaljören Jimmie Walfridson återvänder för sin tredje säsong med JC Raceteknik. Planen inför säsongen är att köra hela RallyX Nordic samt utvalda deltävlingar av RX2 International Series – med reservationer för förändringar i kalendern. Till start i Höljes kommer även JC Raceteknik Juniorteam, som består av 16-årige Isak Reiersen och Alex Gustafsson, 13 år. Reiersen har redan en säsong av RallyX Nordic med sig i klassen Crosscar. För Gustafsson, som i fjol tävlade i FinRX, blir det debut i RallyX Nordic med klassen Crosscar Junior.

– Det känns riktigt kul att få komma igång med säsongen igen, säger Joel Christoffersson, teamchef JC Raceteknik. Det har varit ett tag sedan sist och vi har länge varit redo att komma tillbaka med bilarna. Självklart är det annorlunda att inte tävla inför publik. Men vi är glada att vi kommer kunna få ge tillbaka till våra sponsorer och rallycrossfans. Även om de inte får uppleva det på plats hoppas jag att så många som möjligt vill bänka sig vid TV:n och heja på oss. Liksom många företag är Finnskoga MK i Höljes en klubb som kämpar genom krisen, och vi ser gärna att alla som kan stöttar dem genom att köpa online-biljetter till livesändningen.