Crosskart

Stjärnspäckat mästarmöte i Crosskart i Höljes

Ett stjärnspäckat mästarmöte i Crosskart inleder årets Magic Weekend i samband med Rallycross VM i nordvärmländska Höljes.

Arrangerande Finnskoga MK öppnar en intensiv tävlingshelg med en Crosskarttävling på fredag 5 juli, där bl.a. världsmästaren Marcus Grönholm och Kenneth Hansen ställs mot den svenska Crosskarteliten med Arvikas Nils Andersson i spetsen.

Nils Andersson har haft en fantastisk inledning på årets Crosskart säsong. När RallyX serien inleddes i Höljes i maj dominerade Nils stort med en dubbelseger, den unge värmlänningen leder årets serie halvvägs in i mästerskapet och blir det jagade bytet i Höljes.

Nils Andersson, 4 år, tillsammans med stora idolen Kenneth Hansen.

− Det är en dröm som går i uppfyllelse att få tävla i Höljes under VM-helgen. Jag har besökt tävlingen sedan jag var riktigt liten och nu har jag äntligen möjlighet att köra själv inför en stor publik. Kenneth Hansen var min stora idol när jag var liten och det blir därför extra kul att få möta honom i Höljes. Jag vet att Kenneth legat i hårdträning inför tävlingen och att han har en egen Crosskart för ändamålet. Marcus Grönholm kommer inte till Höljes för att bli tvåa, han har säkert också tränat och kommer att göra allt för att vinna. Det är definitivt årets mest prestigefyllda tävling, men stjärnorna till trots misstänker jag att mina Crosskartkonkurrenter kommer att bjuda på det hårdaste motståndet, säger en motiverad Nils Andersson.

Med bl.a. Marcus Grönholm, Kenneth Hansen, Henning Solberg Sverre Isachsen och Stecka Walfridsson på startlinjen blir Crosskartklassen ett riktigt getingbo.

Nils Andersson, glad segrare i Höljes i maj.