Esports

Timmy Hansen vann World RX Esports series

Regerande världsmästaren i Rallycross Timmy Hansen vann även den virtuella motsvarigheten World RX Esports series.

Bild: Hansen Motorsport

Inför finalen som i kördes på Killarney International Raceway ledde Hansen före Tom Blomqvist. Blomqvist vann den första kvalomgången medan Hansen snabbast övriga tre kvalomgångar. Men efter ett tidstraff i Q3 flyttades han ner till andra platsen totalt i kvalet. Både Blomqvist och Hansen vann sina respektive semifinaler.

Inför finalen var det bara en seger som gällde för Blomqvist om han skulle vinna serien, men då fick inte Hansen komma på pallen.

Blomqvist gjorde en dålig start i finalen. Supercarföraren Shane van Gisbergen tog ledningen och vann finalen, före David Perel och Tom Blomqvist. Timmy Hansen slutade på fjärdeplats men säkrade därmed mästerskapet och kan nu titulera sig rallycross-världsmästare även i esport.

Timmy intervjuas efter segern