Racing

Robin Friskopps segrade igen i B-Zero Racing

2020 var året då B-Zero Racing skulle ta Skandinavien med storm, men Corona satte käppar i hjulet för denna satsning. Premiärtävlingen kördes först i juli och i helgen kördes årets andra tävling på Rudskogen. B-Zero Racing är ett koncept från England där man kör med små otrimmade standardbilar där alla har samma förutsättningar, endast föraren är den avgörande faktorn i racen.

Robin Friskopps tog sin andra raka seger i B-Zero Racing på Rudskogen. Foto: Bengt-Åce Gustavsson

Nio bilar stod på startlinjen och snabbast i kvalet var den rutinerade föraren Fredrik Sörlie, som har kört det mesta i bilväg. Han är mer van vid betydligt snabbare bilar, men han bevisade att han kan hantera även en motorsvag bil. Sörlie tog starten och höll ledningen fram till första depåstoppet där han lämnade över bilen till Daniel Böhler Störkersen. Racet startade på en blöt bana, som sedan torkade upp mer och mer, men sedan kom det nya regnskurar. Det var därför svårt för Störkersen att veta vilket grepp han hade. Även om han snabbt anpassade sig till banans förhållande räckte det inte för att behålla ledningen. Robin Friskopps, som körde hela racet själv, övertog ledningen. Störkersen försökte svara, men hade inte en chans att hinna i kapp visade det sig. Friskopps vann till sist med 36 sekunder före Sörlie/Störkersen. Kjetil Kristiansen kom trea i sin första tävling för säsongen.

– Jag gillar verkligen konceptet med enkla motorsvaga bilar och att det är lika för alla. Man behöver inte ha 1000 hästkrafter för att ha kul, sa Sörlie.