Racing

Nilsson gjorde succécomeback – bäddat för superfinal i V8TC

Med en seger och en andraplats gjorde Andreas Nilsson sin bästa tävlingshelg någonsin när V8 Thunder Cars körde sin näst sista deltävling för året på Mantorp Park. Samtidigt såg Dennis Strandberg och Freddie Hemborg till att jämna ut ställningen i tabelltoppen inför den stundande finalen på Ring Knutstorp. De båda hämtade in Sebastian Arenrams poängförsprång och nu skiljer inte mer än en poäng de tre i toppen.

Andreas Nilsson. Foto: Joakim Tärnström
Andreas Nilsson före Freddie Hemborg. Foto: Joakim Tärnström

– Det var kul, men det var ett kämpigt race, det andra heatet, säger succémannen Andreas Nilsson. Jag hade Freddie bakom mig hela tiden och till slut blev jag omkörd på sista varvet.

För Andreas del var helgen tävling hans enda för året, men det är inget han ångrar. Pandemi och tillökning i familjen gjorde att annat fick prioriteras.

– Vi fattade det beslutet tidigt i år, säger han. Men nästa år, då är vi tillbaka. Med ny bil.

Freddie Hemborgs helg höll på att sluta i moll. I jakten på Dennis Strandberg i det första heatet slog han av en oljeslang när han hamnade utanför banan och teamet blev tvungna att byta motor.

– Teamet gjorde ett helsikes jobb för att få ordning på bilen och halva depån var inblandad. Ett stort tack till alla, även mina konkurrenter som ställde upp!

I det andra heatet låg Freddie klistrad som ett frimärke i bakluckan på Andreas Nilsson. Till slut lyckades han ta sig om och ta sin tredje seger för i år.

– Tanken var att jag skulle få Andreas mellan mig och Dennis, jag väntade på att han skulle göra ett misstag och till slut kom det.

Freddie Hemborg. Foto: Joakim Tärnström

Dennis Strandberg körde in som trea i det andra heatet. Det räckte för att överta mästerskapsledningen från Sebastian Arenram.

– Tvåa i det första, trea i det andra är okej, det är poängen som gäller, säger Dennis. Är man inte först så är man inte riktigt nöjd men vi kämpar vidare och förbättrar oss. Allt kan hända i finalen och vi kommer att ge allt.

Inför finalen på Ring Knutstorp toppar Dennis Strandberg tabellen på 163 poäng. Freddie Hemborg är tvåa på 162, samma poäng som Sebastian Arenram som ledde mästerskapet inför Mantorp Park.

– Det var ingen bra helg, bilen var understyrd och vad vi än gjorde fick jag sitta och dutta med gasen för att få runt den i kurvorna, säger Sebastian som slutade fyra och sexa i de båda heaten.

– Det kommer att bli en spännande final, den där poängen som skiljer är nästan lika med noll. Det som kommer att avgöra är vem som kommer etta eller tvåa. Jag ser fram emot nästa helg.

I övrigt gjorde Daniel Andersson en noterbar prestation genom att bli trea i det första heatet. Junioren tog fina skalper efter omkörningar av mästerskapsfyran Conny Brorsson och Sebastian Arenram.

Nästa helg avgörs V8 Thunder Cars-mästerskapet på Ring Knutstorp. Förutsättningarna för en spännande final hade inte kunnat vara bättre.