Rally

Vi kör för att försvara SM-guldet

Patrik Flodin, Ilbo MK, och Göran Bergsten, Forshaga MC, redo inför SM-premiären i Kil. De gick obesegrade genom fjolårets Svenska Mästerskap i rally i den tvåhjulsdrivna trimmade klassen. De tappade endast fyra sträcksegrar under säsongen och kammade hem tredje raka SM-guldet i två klasser.

Foto: Fredrik Värnebjörk

– Vi ska försöka fortsätta där vi slutade i fjol och målsättningen är helt klart att försvara SM-guldet, säger Patrik.

Patrik och Göran tänkte ta ett sabbatsår i fjol efter SM-guldet 2019 i den trimmade fyrhjulsdrivna klassen. Men fancluben och vännerna ordnade fram en Volvo Grupp H och med den kammade de hem alla sträcksegrar utom fyra under rally-SM 2020 och tog därmed sitt andra SM-guld i den tvåhjulsdrivna trimmade klassen på tre år.

– Rallysuget kom verkligen tillbaka när vi fick sladda runt i skogen med den potenta Volvo Grupp H-bilen. Vi ska försöka fortsätta där vi slutade i fjol och målsättningen är helt klart att försvara SM-guldet, säger Patrik.

Rally Killingen i Kil är den första SM-deltävlingen för säsongen och består av nio specialsträckor som tillsammans är 70,82 km. Med transportsträckorna inräknade är den Värmländska SM-premiären 219,77 km långt.