Rally

Flodin och Bergsten tvåa i SM-premiären

Regerande svenska mästarna med den röda Volvo Grupp H-bilen gör i år comeback i den högsta klassen i Rally-SM, den internationella fyrhjulsdrivna. Där slutade de idag tvåa i GK Door Team Sweden VW Polo R5.

– Det här har verkligen varit superkul och jag är verkligen jättenöjd med rallyt. säger Patrik.

Vi är vana att se Patrik Flodin, Ilsbo MK, och Göran Bergsten, Forshaga MC, hålla upp tempot rejält i en röd Volvo Grupp H, där de också är regerande svenska mästare (i den trimmade tvåhjulsdrivna klassen).

Men idag var det dags för comeback i den internationella fyrhjulsdrivna klassen i rally-SM tillsammans med det nybildade GK Door Team Sweden.

– Det här har verkligen varit superkul, säger Patrik.

När SM-premiären Rally Lima gick av stapeln stod det 118 ekipage på startlinjen för att göra upp om årets första SM-poäng. Patrik och Göran slutade tvåa i rallyt efter norske VM-föraren Ole Christian Veiby. De lyckades även knipa en sträckseger och fick tre extra poäng efter en tredjeplats på den avslutande powerstagen.

– Jag är verkligen jättenöjd med rallyt. Det här är lite av en läroprocess för oss där vi kommer lära oss allteftersom säsongen fortgår. Vi måste hitta 110% rätt i både inställningar och körning, innan kan vara med och matcha Ole Christian Veiby och P-G Anderssons tempo. På sista sträckan fick vi till inställningarna betydligt bättre och då växer självförtroendet direkt, säger Patrik.

Foto: Annemo Friberg.