Rally

Seel åker med fabrikssupport i Dakar

I början av december åkte Dakarveteranen Annie Seel och tyskan Annett Fischer ihop för första gången i Hail Rallyt och tog där en överraskande tredjeplats i klassen T3 för lättviktiga ATV terrängbilar då Världscupen i ökenrally kördes. Nu skall de åka Dakarrallyt tillsammans – med fabrikssupport.

Annie Seel och Annett Fischer

Den erfarna duon kommer köra en helt nyutvecklad ATV terrängbil, med fabrikssupport från Yamaha. Bilen har utvecklats av X-raid, som även har varit med och utvecklat chassit i Audis eldrivna bil som förre DTM-mästaren Mattias Ekström ska köra i Dakar.

Tävlingsklassen T3 för lättvikts ATV har nästan 50 ekipage anmälda. Powertjejerna satsar även att vinna “All Womens Team” priset, där både förare och co-driver måste vara kvinnor.

För Annie Seel blir det nionde starten i den legendariska tävlingen.

– Jag vågade inte tro att jag skulle få åka Dakar igen. När Annett frågade om jag ville åka Dakar och jag klarade testerna trodde jag knappt det var sant. Jag har haft några tuffa år med skador och operationer, så att nu få ställa upp med ett fabriksteam känns helt fantastiskt. Men det bevisar bara att hårt jobb lönar sig – jag har verkligen kämpat för att komma tillbaka.

Annett Fischer körde sitt första Dakarrally 2019. Säsongen 2021 kom hon femma i världscupen för ATV terrängbilar. Nu ställer hon upp för fjärde gången i Dakar.

– Jag är mycket bättre nu än jag var 2019, så jag hoppas på ett bra resultat. Jag ser verkligen fram emot att köra med Annie. Hail Rally nu i december var första gången vi åkte ihop, men det känns som vi redan känner varandra riktigt bra. Det viktigaste för att överleva Dakar är att komma överens med sin co-driver!

Mer information

https://sv.wikipedia.org/wiki/Annie_Seel

https://sv.wikipedia.org/wiki/Dakarrallyt