Bilsport

Vallåkraträffen 40 år

1982, året då den allra första träffen arrangerades. Det kom hela 225 ombyggda bilar och 7.500 besökare till fotbollsplanen i Vallåkra. Nu 40 år senare lever träffen i allra högsta grad fortfarande och är för många motorentusiaster sommarens höjdpunkt. Träffen som har växt år efter år är numera en av Skandinaviens största för ombyggda, stylade, originalrenoverade europeiska och japanska bilar.

Vall0601 trŠffhist. 33

Den 20-21 Augusti är det dags att fira Vallåkraträffens 40 års jubileum på Enoch Thulins flygplats. Nytt för i år är att Bilsports tävling ”Årets Bygge” kommer ha stor final på träffen. 10 av landets bästa bilbyggen kommer att tas ut som sedan gör upp i tävlingen under söndagen. Missa inte heller alla uppvisningar under söndagen ute på flygrakan. Det kommer bli både häftiga medåkningar för den som har tur, men även spektakulära shower. Vad sägs om försvarsmaktens uppvisning med den 60 ton tunga stridsvagn 122 eller häftiga medåkningar från Go Faster och GR8 Experience. Uppvisningar blir det även under “Showtime” där hela 6 proffesionella driftingförare kommer köra twin drift med Michel Rayes & co.

Lergökarallyt som i år fyller 30 år har sin målgång under Vallåkraträffens lördag tillsammans med Sundets Pärla – Veteranlastbilsträff. Bilsport Classic Hot Rod Parade & Show är också en höjdpunkt under lördagen med både presentation och utställning av häftiga Hot Rods. Även under söndagen bjuds det på prestige och bilbyggarglädje när alla fina ombyggda bilar i Show’n shine area tar plats och tävlar om högklassiga priser. Till årets träff har det tillkommit en helt ny tävlingsklass ”Vallåkra Custom Retro” där alla som har en ombyggd bil med 80-tals Vallåkrastuk kan delta. Precis som vanligt kommer “Sveriges Häftigaste Volvo” koras i stor final med fina priser. Volvo personbilar Sverige går in med hela 45.000 kr i prispotten till topp tre. Under båda dagarna kommer det finnas god mat och dricka på plats med alltifrån hamburgare, viltkebab, glass från Ben & Jerry & kaffe från Fogarolli. Passa också på att fynda på företagsgatan som är över 1km lång fullproppad med de senaste inom biltillbehör samt i flyghangarerna.