Rally

Johansson åter på pallen i Slovenska rallymästerskapet

17-årige rallytalangen Mille Johansson från Katrineholm tog en tredjeplats i juniorklassen i det Slovenska rallymästerskapet, när årets näst sista deltävling avgjordes genom Rally Soča Valley i nordvästra Slovenien. Tillsammans med kartläsaren Julia Thulin från SMK Hörby slutade dom även femma i bilklassen med sin Ford Fiesta Rally4 från teamet IKsport.

Foto: Uroš Modlic / Foto Modlic

– Jag är inte helt nöjd, säger Mille Johansson. Vi fick en ny bil inför tävlingen, och det tog lite tid att komma in i den och hitta känslan. Det gick bättre och bättre allt eftersom, och sista sträckan var helt okej där vi också var snabbaste junior i tävlingen.

Mille och Julia kom till tävlingen efter att ha kört av i ledning av den senaste tävlingen, och var lättade över att få genomföra hela tävlingen.

– Det känns bra att få komma i mål. Det positiva är att kraschen från senast inte kändes av alls, men det lilla extra saknades denna gången. Nästa gång ska vi vara med direkt från start, fortsätter Mille.

– Överlag har helgen gått bra. Vi nådde inte riktigt det tempot vi kan ha från start, men det kom efter ett tag. Vi har hittat bra förbättringspunkter och ska bygga vidare på den fina utveckling vi haft, säger Julia.

Nu återstår den sjunde och sista deltävlingen av Slovenska mästerskapet, som avgörs den 12 till 13 november med Rally Idrija.

– Vi ser fram mot finaltävlingen, även om det är tråkigt att säsongen börjar gå mot sitt slut. Ser vi tillbaka på året ska vi vara väldigt nöjda med tanke på att det är min första säsong med noter och i en trimmad bil, avslutar Mille.

Foto: Uroš Modlic / Foto Modlic