Offroad

Klara Andersson till finalen i Extreme E

Klara Andersson ersätter Jutta Kleinschmidt i Energy X Prix i Uruguay som vid förra deltävlingen i Chile ådrog sig en skada. ABT CUPRA XE siktar på att avsluta andra säsongen av Extreme E på topp när teamförarna Nasser Al-Attiyah och Klara Andersson ännu en gång ställer upp tillsammans för den sista omgången i serien, Energy X Prix.

SEPTEMBER 24: Klara Andersson (SWE) / Nasser Al-Attiyah (QAT), Abt Cupra XE during the Antofagasta on September 24, 2022. (Photo by Charly Lopez / LAT Images)

– Jag är glad att ABT och CUPRA tror på mig och att vi kommer att tävla i finalen tillsammans, säger, Klara Andersson. Det är en stor utmaning och jag ser verkligen fram emot det. Vi är bättre förberedda än förra gången i Chile och har nu möjlighet att förbereda oss i förväg, klargöra ev. öppna frågor och förbereda oss på ett mer strukturerat sätt. På plats hinner jag lära känna banan och har mer tid att förbereda mig innan kvalet – en vanlig tävlingshelg med andra ord. Vi kämpar tillsammans för att få till en bra avslutning på säsongen. I Chile såg vi att vi har alla förutsättningar för detta. Vi kommer att bygga vidare på det.

Finalen för Extreme E äger rum i Punta del Este i Uruguay under helgen den 26-27 november.

Al-Attiyah och Andersson som tävlade ihop för första gången vid det tidigare Antofagasta Minerals Copper X Prix i Chile, gjorde då tillsammans en sensationell insats och landade på pallplats med ABT CUPRA XE-teamets bästa resultat under säsongen. Det var en storslagen prestation, inte minst eftersom Andersson hade blivit inkallad med extremt kort varsel och snabbt fick ta plats i teamet och köra CUPRA Tavascan XE på den utmanande tävlingsbanan i Copper X Prix, som kan beskrivas som en ostabil berg-och-dalbana med löst underlag. Efter att ha kvalificerat sig till finalen presterade Al-Attiyah och Andersson, som snabbt etablerat ett bra samarbete, briljant och tog hem tredje platsen och därmed den första pallplatsen för ABT CUPRA XE i Extreme E:s andra säsong.

Med den framgången i ryggen kommer nu Al-Attiyah och Andersson att återförenas i Uruguay för finalen av Extreme E andra säsongen, med målsättningen att fortsätta sitt goda samarbete och leverera ännu ett utmärkt resultat för teamet.