Rally

Johansson på pallen i Finland efter struligt rally

Den 17-årige rallytalangen Mille Johansson från Katrineholm inledde säsongen med att ta en tredjeplats i den Finska mästerskapspremiären Arctic Lapland Rally i Rovaniemi, tillsammans med kartläsaren Julia Thulin från SMK Hörby. Detta efter en problemfylld tävling där de kämpat med motorproblem genom hela rallyt.

Foto: Taneli Niinimäki

– Tävlingen gick inte så bra, med motorproblem under i princip hela helgen. Vi fick en sträcka där vi kunde åka på full effekt, och med rätt däck, och där hade vi farten för att slåss om segern. Så det var kul att få ett kvitto på det. Utöver det, så var detta nog den häftigaste tävlingen jag kört, säger Mille Johansson efter de 23 milen specialsträcka norr om polcirkeln.

– Det var en lärorik och utmanade tävling. Jag gillade verkligen tävlingen, och arrangemanget som organisationen hade gjort var mycket bra från start till mål. Tyvärr hade vi motorproblem stora delar av tävlingen, men vi är glada att vi lyckades kämpa oss in i mål och sluta som trea. Humöret var på topp, och vi kämpar oss uppåt hela tiden trotts motgångar, säger Julia.

Arctic Lapland Rally var också den första tävlingen för Mille i sitt nya team GN Motorsport från Skåne.

– Teamet har gjort ett jättebra jobb hela helgen, med felsökning och service på bilarna mellan sträckorna. Det har varit en lärorik vecka tillsammans med GN Motorsport, och jag ser fram emot nästa tävling tillsammans med dem, avslutar Mille.

Mille och Julia slutade trea i klassen SM3, för tvåhjulsdrivna bilar, i sin Ford Fiesta Rally4. Klassen vanns av Justus Räikkönen, brorson till F1-världsmästaren Kimi Räikkönen.